WbAddict

Cosmetica Japoneza. Diferentele culturale dintre Europa si Asia se regăsesc în cele mai mici amănunte, indiferent de natura lor. Acestea se intalnesc si in cosmetologie, ştiinta care se ocupă cu ingrijirea şi infrumusetarea corpului. In cadrul acestui material vom dezbate pe larg produsele, pasii, dar şi instrumentele folosite în tratamentele faciale de către specialistii din beauty-ul japonez.

Orice tratament facial începe cu demachierea şi curățarea pielii. Principiul de bază al etapei de curățare în tehnicile japoneze se realizează în două etape:

COSMETICA JAPONEZA – ÎN 2 ETAPE

Demachierea. Acest procedeu are la bază produse sub formă de uleiuri, în cazul tenului gras și creme sau lăptisor, în cazul tenului uscat. Produsul se întinde pe toată zona facială şi pe gât, realizând mişcări circulare cu ajutorul degetelor. În cazul produselor sub formă de uleiuri, acestea se transformă în emulsii, folosind un adaos de apă. Demachierea pe pleoape sau buze se va realiza folosind aceleaşi produse.

Cea de-a doua etapă in cosmetica japoneza este aceea de curățare efectivă a tenului. Acest proces va avea la bază produse sub formă de gel, pastă sau săpun, înainte de aplicarea cărora se vor acţiona pentru transformarea lor într-o spumă densă. Aplicarea se va face tot cu ajutorul degetelor. Imediat după aplicarea produselor, vom aștepta timp de patru minute pentru o penetrare profundă a ingredienților, apoi vom înlătura cu apă. Acest procedeu va curăţa tenul în profunzime, fără sa creeze senzația de piele deshidratată. Dacă produsele şi spuma se vor aplica şi prepara direct pe suprafata pielii, efectul va fi mai puţin vizibil.

COSMETICA EUROPEANA

În cultura europeană, după curăţare se folosesc produse de tonifiere a tenului. în Japonia, specialiştii recomandă loțiuni care se aseamănă în compoziție cu apa termală. Acest produs are scopul de a înmuia pielea şi a-l pregăti pentru următoarea fază, aceea a masajului facial. Procedeul ideal pentru îmbunătăţirea circulaţiei şi relaxarea musculaturii feței se va realiza timp de 5 minute, cu ajutorul unei creme speciale pentru masaj. Un alt avantaj al punerii în mişcare a tenului este acela al prevenirii ridurilor.

Următorul pas în îngrijirea corectă a tenului, conform principiilor japoneze este acela al utilizării sărurilor sau esențelor. Acestea se vor alege ţinând cont de tipul tenului, dar şi de problemele existente. După absorbţia produselor mai sus mentionate în piele, se va aplica o cremă. In Japonia, cremele pentru ten gras sunt folosite extrem de rar, acestea fiind înlocuite de către femeile asiatice cu emulsii uşoare. Pentru ingrijirea unui ten uscat, noi recomandăm o cremă cu textura asemă. nătoare unui gel, iar timpul de absortie va fi foarte scurt, fără să elibereze pelicule lipicioase.

TEHNICA ASIATICA IN COSMETICA

în cultura japoneză şi coreeană există mai multe variante de produse specializate în ceea ce asiaticii denumesc «curățare profundă». In locul cremelor pentru gomajul fetei, rasa galbenă preferă peeling-urile cu o bază acidă, non-agresivă. Acestea pot fi întâlnite sub formă de gel care se aplică uniform pe pielea curăţată şi uscată, masându-se până la formarea unor particule care exfoliază țesuturile moarte. Finalizarea întregului proces va avea loc odată cu îndepărtarea cremei cu ajutorul apei. Un astfel de peeling va acţiona delicat asupra tenului, însă aducând după sine o eficienţă crescută. Procedura trebuie efectuată regulat, de două, trei ori pe săptămână. Acelaşi principiu stă şi la baza aplicării pudrelor acide pentru curățarea facială. Contraindicaţiile în cazul acestor produse apar în rândul pacienţilor cu pielea iritată sau a celor care suferă de cuperoză (roșeața tenului).

Frumoasele asiatice iubesc să folosească diverse tipuri de măşti pentru faţă cu rol de hidratare, hrănire, albire.

MASCA JAPONEZA, INTRE INOVATIE SI TRADITIE

Un alt produs foarte utilizat de către clienţii din pietele asiatice este masca pe bază de alge, fabricată din pudră de diatomit, anghinare şi alge. Această mască preia forma feței, putând fi aplicată şi îndepărtată foarte usor. Produsul este utilizat în cure de îngrijire facială, de până la trei utilizări pe săptămână. Pentru prepararea măştii, se diluează pudra cu apă călduţă, până ajunge la o consistenţă asemănătoare smântânii. Aplicarea se face într-un strat gros, uniform, iar timpul de acţiune al acesteia este de 15 – 20 de minute. După ce se usucă, masca se strânge şi acţionează ca un drenaj limfatic. Produsul se poate înlătura foarte uşor, prin tragere, într-o singură folie, fără să se lipească de sprâncene sau păr.

Post A Comments